Suklaa-juustokakku
pohja:
80g kaurakeksejä murskattuina
25g sulatettua margariinia/voita
täyte:
4 liivatetta
170g taloussuklaata
400g naturel tuorejuustoa (esim. Hovi)
1 1/4dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2dl kuohukermaa
1. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
2. Sekoita keksimurska ja sula voi taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina pohjalle.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
4. Lisää juustoon sokerit, keltuaiset ja hieman jäähtynyt suklaa.
5. Ota liivakot kylmästä vedestä. Ravistele vesi pois. Kuumenna 2rkl
vettä kiehuvaksi ja liota liivakot veteen. Lisää vesi-liivateseos
juusto-suklaaseokseen.
6. Valmista vaahdot erikseen: Vaahdota kerma, vaahdota valkuaiset.
Sekoita vaahdot varovasti nostellen juusto-suklaa-liivateseokseen.
7. Kaada murupohjan päälle. Hyydytä noin 1vrk ennen tarjoilua
jääkaapissa. Koristele kakku esimerkiksi kahvipapumakeisilla tai
suklaarusinoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti