Laskiaisrokka
hernekeitto, hernis… Rakkaalla lapsella on monta nimeä.Hernekeitto kuuluu laskiaiseen ja Portti Palvikylki keitossa
kohottaa makunautinnon aivan uudelle tasolle.
Hernekeitto
(8-10 annosta)2,5 l vettä
500 g kuivattuja herneitä
400 g paistijauhelihaa
1 kpl Portti Palvikylkipala noin 400 g
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl sinappia
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
- Laita kuivatut herneet veteen likoamaan noin puoli vuorokautta ennen keiton keittämistä.
- Ota paistijauheliha huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruskistamista. Kuutioi sillä välin palvikylki. Kaada kuutiot kuumalle paistinpannulle ruskistumaan.
- Pilko sipuli ja lisää pannulle palvikylkikuutioiden joukkoon. Freesaa noin 10 minuutin ajan.
- Laita keittokattila kuumenemaan. Lisää mausteet ja freesatut palvikylki- ja sipulikuutiot.
- Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää keittoon.
- Hauduta keittoa hiljaisella lämmöllä noin kolmen tunnin ajan. Tarkista maku ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti