Maku 6/2007
Laatinut: Matleena Lahti
Kuva: Juhani Salonen
Valmistusaika: Aktiivinen 20 min Passiivinen 1 t
Laatinut: Matleena Lahti
Kuva: Juhani Salonen
Valmistusaika: Aktiivinen 20 min Passiivinen 1 t
6 annosta
500 g täysjyväpastaa |
500 g grillimakkaraa (A-luokan) (esim. Wilhelm) |
1/2 kpl purjoa |
2 kpl valkosipulinkynttä |
1 rkl margariinia (rasvaa 60 %) |
munamaito |
4 kpl munaa |
10 dl ykkösmaitoa |
1 tl suolaa |
1 tl paprikajauhetta |
1/2 tl mustapippuria |
Pinnalle |
100 g juustoa (raastettuna) |
1 rkl korppujauhoja |
Keitä makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta lävikössä.
Ruskista suikaloitu makkara, halkaistu, huuhdeltu ja viipaloitu purjo sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada puolet makaroneista voideltuun vuokaan ja nostele päälle makkara-sipuliseos. Levitä päälle loput makaronit.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele juusto ja korppujauhot makkara-makaronilaatikon pinnalle.
Kypsennä makkara-makaronilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt.
Ruskista suikaloitu makkara, halkaistu, huuhdeltu ja viipaloitu purjo sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada puolet makaroneista voideltuun vuokaan ja nostele päälle makkara-sipuliseos. Levitä päälle loput makaronit.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele juusto ja korppujauhot makkara-makaronilaatikon pinnalle.
Kypsennä makkara-makaronilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti