torstai 27. syyskuuta 2012

Makkara-makaronilaatikko

Maku 6/2007
Laatinut: Matleena Lahti
Kuva: Juhani Salonen
Valmistusaika: Aktiivinen 20 min Passiivinen 1 t
Makkara-makaronilaatikko

6 annosta

500 g täysjyväpastaa
500 g grillimakkaraa (A-luokan) (esim. Wilhelm)
1/2 kpl purjoa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl margariinia (rasvaa 60 %)

munamaito

4 kpl munaa
10 dl ykkösmaitoa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

100 g juustoa (raastettuna)
1 rkl korppujauhoja
Keitä makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta lävikössä.
Ruskista suikaloitu makkara, halkaistu, huuhdeltu ja viipaloitu purjo sekä hienonnettu valkosipuli. Kaada puolet makaroneista voideltuun vuokaan ja nostele päälle makkara-sipuliseos. Levitä päälle loput makaronit.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele juusto ja korppujauhot makkara-makaronilaatikon pinnalle.
Kypsennä makkara-makaronilaatikkoa 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt.

Linkki: http://www.maku.fi/resepti/makkara-makaronilaatikko#ixzz27fjU89CB
Kaikki Maku.fi:n reseptit ovat ammattilaisten ruokatoimittajien testaamia. Voit myös helposti esittää asiantuntijoille omia ruoka-aiheisia kysymyksiä ja kommentteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti